Back to All Events

Ølsmaking med Balder

therese_egge_belgum4.jpg

Er du glad i øl? Nysgjerrig på bryggeprosessar og vil lære mer? Bli med Balder på ølsmaking og smak på ulike typer øl i godt lag.

STAD: Fjørasalen (på hotellet).

Balder Brygg starta opp ølproduksjon i juni 2012. Produksjonen er tufta på lokal entusiasme og vidareutvikling av meir enn tusen års gammal vestnorsk heimebryggartradisjon. Det faktum at Leikanger har 35-40 aktive heimebryggarlag, understøttar og forankrar Balder Brygg sitt eineståande utgangspunkt for å videreutvikle desse vestnorske tradisjonane.

Balder har blandt anna spesialisert seg på produksjon av lagerøl (undergjæring). Dette er ei unik satsing for eit mikrobryggeri. Undergjæret lyfter den gamle øltradisjonen til nye høgder for dei øltypane der malten vert framheva som ølets kropp. Det gjer Balder med Sognapils, Sognapils Extra, Vårøl, Julebukk, Turken, Kjedlarpils og Eplepils. Sidan Balder ikkje filtrere ølet, krev roduksjonsteknikken lengre gjæringstid og endå lengre lagringstid samanlikna med overgjæra øl (ale). Denne ekstrakostnaden gjev ekstra god smak og klårare øl.

Under festivalen har du muligheit til å smake på de ulike øltypene deres som er laget med tradisjonelle bryggemetoder og undergjæring. Spesielt for Fjellsportfestivalen serveres Vågal brygg og festivalens eige Sogndøl.

Det er kun 40 plassar på Ølsmakinga, så her er det førstemann til mølla! Bestill din plass i lenka under.

Velkomen til ølsmaking med Balder!

Earlier Event: February 24
Foredrag: Jotunheimen eventur
Later Event: February 24
Fjellsportkveld