Back to All Events

Halvor Mære - En fjelltur utenom det vanlige

Det er ikkje alltid ting går som planlagt på tur. Halvor Mære og kompisen hans har fått kjenne på korleis det er når det meste ikkje går som planlagt. Slikt vert det gode historier av! Halvor Mære kjem til Fjellsportfestivalen for å fortelje om sitt eventyr i forsøket på å nå toppen av det høgaste fjellet i Iran.

I forbindelse med en lengre reise i Europa og Asia tilbringer Halvor Mære, sammen med kompis Sindre Cottis, en måned i Iran. 

På slutten av dette oppholdet bestemmer de to guttene fra Hedemarken seg for å gjøre et forsøk på å bestige Irans høyeste fjell, Mt. Damavand (5671 moh). De blir med en gjeng lokale eventyrere og legger i vei. Naturlig nok går lite som planlagt og turen kan kort beskrives med disse stikkordene: Organisering på Iransk vis, dårlig utstyr, Dimmu Borgir, syk «guide», feil rutevalg, pensjonistmøte, forsvunnet gruppemedlem, plutselig mørke og iherdig innsats for å rekke et morgenfly til India. 

Det ble uten tvil en fjelltur helt utenom det vanlige, noe som har ført til en fartsfylt og morsom historie for ettertiden. I tillegg til å være et foredrag om en topptur, så er dette også en historie om et fantastisk Iransk folk og en gjestfrihet som ikke kan måle seg med noe annet.

Halvor.JPG
Halvor2.JPG

STAD: Fjørasalen (på hotellet).

Earlier Event: February 21
Turtorg - tips og triks for morgondagen
Later Event: February 21
Fjellsportkveld